perjantai 15. huhtikuuta 2011

ONNISTUIN!

Valitan, ruoka meni kameramiestä nopeammin, joten kuvia minun kokkailuistani ei ole.
Banaaniaurinko on suoraan pirkan ohjeesta tosin se yksi liivate enemmän, eikä se minusta ollut yhtään liikaa.
Kakku oli oikein maistuva, kaikki kehuivat ja itkekkin tykkäsin. Ei liian makea, vaan sopivan raikas. NAM.
Ohje on erittäin helppo, epäonnistumisesta saa kyllä syyttää itseään jos niin käy, niin selkeästi on kaikki vaihe vaiheelta. Ja valmis kakku on kuohkea ja vallan maukas. Suosittelen kaikille, kesällä tää on meillä aika varma hitti.


Pääruoka :
Viinipossua ja valkosipulikermaperunat
  1. Viljapossua 
  2.  Punaviinikastikejauhetta ( blå band )
  3. vettä
  4. suolaa
  5. valkosipuliperunoita
  6. Ruokakermaa
Ota possut puolta tuntia ennen valmistusta huoneen lämpöön (jääkaappikylmästä lihasta saa aikaiseksi vaan sitkasta ja kuivaa kamaa.. ei hyvä). Paista possut nopeasti molemmin puolin kuumalla pannulla, hieman väriä pintaan vain, ei kypsäksi asti.
Valmista kastike paketin ohjeen mukaan (pussillinen jauhetta 2,5dl kylmää vettä, sekoita ja kiehauta ).
 Ota syvä, uunin kestävä vuoka, ja kaada kastike siihen. Lado possut limittäin vuokaan ja valele kastikkeella päällimäiset possut, mikäli kastiketta ei riitä päälle asti.  Toiseen uunin kestävään vuokaan laita perunat, kaada päälle kerma ( jonka maustanut suolalla, ehkä valkopippuria ja hieman jauhelihamaustetta ).
Perunoita voit kypsyttää hieman kauemmin, eli toisaaltaan kun paistelet possuja pannulla, voivat perunat jo kypsyä uunissa ( n.225c). Heitä possut samaan uuniin valkkareitten kanssa ja kypsyttele, kunnes kastike kiehuttaa possuja kunnolla ja perunat ovat kypsiä. NAM!

Papu-pekoni lisäke
  1.  Vihreitä papuja
  2.  pekonikuutioita
Keitä pavut, mutta varo ettet keitä liikaa, sillä papu menettää muuten kauniin vihreän värin ja  muuttuu ruman harmaaksi. Paista pekoni pannulla ( itse valutin välillä rasvaa pois, että saan pekonista kunnolla rapsakkaa) ja sekoita ainekset yhteen. Niin helppoa, ja hyvää.



Ja tosiaan omasta päästäni olen repinyt tuon possuohjeen joten sori jos on epäselvä, eikä toimi. Yleensä valmistan ruokia vaan heittelemällä kamaa kattilaan tai pannuun. Kaupassa saatan kuvitella tekeväni vielä ihan toista ruokaa, kun mitä sitten kotona innostun tekemään. Kerran aikaisemmin olen viinipossua tehnyt ja todennut hyväksi, ja erittäin helpoksi ruuaksi. Suosittelen, oikesti, ei tarvitse kokoajan hillua hellan ja pannun äärellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti